Ezért én itthon nagyon sokszor készítek, legtöbbet tál formájában, de mivel sok dolgot száműztem bő egy hónapja az étrendemből (közte a sültkrumplit is) eszembe jutott, hogy az egyik nagy, de ritkán fogyasztott kedvencemmel tálalom most a gyrost.
Ez nem más, mint a tortilla. Debrecenben egy helyen kóstoltam eddig tortillás változatot ez pedig a Royal Gyros. Finomnak finom volt, csak sajnos drágább mint a pitás változat. Budapesten az Astoriánál van isteni (számomra a kedvenc összetevőkből álló) tortillás gyros, ami az hiszem, ugyan olyan árban van, mint a pita és még van diákkedvezmény is, így
Tehát nekiálltam felkutatni valami jó kis receptet ez ügyben. Találtam is a NO SALTY nevű gasztro gyűjteményben egyet. A hozzászólások alapján kipróbált, mindenki csak dicsérte, így hát ma este én is elkészítettem. Nagyon egyszerű, nem nagyon macerás, bár a nyújtása elég nehézkes, kell az izomerő. Fél adagot csináltam, mert ki akartam próbálni, de legközelebb már biztos a receptben leírt mennyiséget fogom elkészíteni.
Összepakoltam az itthon fellelt zöldségekkel, pirított csirkemellel és friss oregánós öntetemmel. A megmaradt lapokat le is fagyaszthatjuk, illetve 1-2 nap alatt, amikor már keménnyé szárad összetörve tortillás chipsként is jól funkcionál valami különleges mexikói szószba mártogatva.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése