Akikre igazán büszke vagyok...(teljesség igénye nélkül)

Azt hiszem, akkor jövünk rá csak igazán, és becsüljük meg azt, hogy 50-60 emberből egy olyan zárt 10 fős közösségbe választottak, amikor ezek az emberek mondják, hogy „gyere Te!”. Olyanok, akik már bizonyítottak, rá sem lennének szorulva „egy szar kis rajzolgatós szakközepes” tanári állásra. Mégis minden nap ott vannak, és szívvel-lélekkel adják át azt, amit tudnak. Én nagyon büszke vagyok rájuk, és örülök, hogy ők tanítanak. Tudják azt, hogy ki vagyok, honnan jöttem, és látnak bennem elég tehetséget. Köszönöm!

KÓNYA ÁBEL

1975 Debrecen
1994-1997 dobtanár a Rocksuliban, a ,,Garbo’’ zenekar dobosa
2003 Krakkói Képzőművészeti Akadémia grafika szak
2003-2004 ’TRANSIT’ c. animációs-experimentális film elkészítése
2005 7. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobb zene díja
2006 MAOE és GADE tagság
2006 3. „Narave” Digitális Művészeti Fesztivál, Ljubljana - nívódíj
2007 Debrecen Kultúrájáért alkotói ösztöndíj

„Az vagy amit megeszel”
A civilizált városi ember fogyaszt. Mindent. Mérték és közvetlen kapcsolat nélkül. Ruhájának, ételének eredetén többnyire nem gondolkozik. Fóliában, dobozban, üvegpult alatt találkozik először táplálékával. Nem gyilkol, csak fogyaszt. A „Húsevő ember” című munkámban, fehérre festett arcomra vetítettem különböző vadállatok bőrét-szőrét-tollát. Egy tükörben figyeltem átalakult magamat, a képzeletben fogyasztott élőlények képében. A videóra rögzített több órás folyamatos rágás közben – eggyé válva „áldozataimmal” – szembesültem a húsevés misztériumával.
Akciómat négyhónapos böjt követte.

1968 Debrecen
2008 Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Budapest
1993 Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger
1989 Debreceni Tanítóképző Főiskola
2004 Magyar Grafikusművészek Szövetsége
2000 Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesülete
1998 Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete
2006 „Inter-Grabado” 2005 1st International
Small Size Engraving Salon nemzetközi nívódíj
2005 Debreceni Tavaszi Tárlat, MAOE Díj
2004 Ezüst Szamár Díj
2003 Hajdú-Bihar megyei Grafikai Művésztelep, Móré Mihály-díj

Kacsa csokoládéöntettel:
Tisztítsd meg a kacsát, és szurkáld meg villával! Tűzálló tálban finoman pirítsd meg a hagymát és a sárgarépát olívaolajban, majd tedd félre! Helyezd a kacsát az edénybe, önts hozzá az olajból és egyenletesen pirítsd barnára! Tedd félre! Tölts ecetet a tálba és forrald addig, míg majdnem elpárolog. Add hozzá a bort, a hagymát, a répát, a bukétányi fűszert és tedd bele a kacsát! Párold, míg megpuhul! Vedd ki a kacsát vágd szét, és a zsiradékot keverd össze a csokoládéval és a citromlével! Vajban pirított zöldségekkel és a mártással tálald a kacsát!
(Afrodiziákum.)

0 megjegyzés: